U tohoto článku nebylo technicky možné zajistit fotografie a obrázky.
Propéct ale nepřipálit!
Kategorie: Volný čas | Autor:
S létem přijde chuť grilovat maso, klobásku nebo i jen “obyčejné” špekáčky. Je proto vhodné upozornit na možná rizika. Při koupi v obchodě nebezpečí většinou nehrozí, potraviny živočišného původu jsou vyráběny pod veterinárním dozorem. Ale pozor při převozu – jídlo se v rozpáleném autě může zapařit, dojde k pomnožení mikroorganizmů. A je tu nebezpečí salmonelózy nebo kampylobakteriové infekce. Pro převoz lze proto doporučit chladicí tašky nebo alespoň zabalení do několika vrstev novin. U uzenin si všimněte, zda jsou v pravém nebo umělém střívku – umělé je třeba před tepelnou úpravou svléknout. Při opékání i grilování se musí maso i uzenina propéct, nejen opéct na povrchu. Ale zuhelnatělý povrch rovněž neprospívá zdraví.