U tohoto článku nebylo technicky možné zajistit fotografie a obrázky.
VAJEČNÁ TLAČENKA
Kategorie: Volný čas | Autor: vat
Zbylo vám po Velikonocích větší množství vařených vajíček a nevíte, co s nimi? Poradíme vám – udělejte si neobvyklou pochoutku: vaječnou tlačenku. Její příprava je snadná a rychlá – díky Želatině na vaječnou tlačenku, novému výrobku firmy LABETA. Kromě želatiny a vajíček potřebujeme pouze sterilovanou zeleninu nebo zeleninový salát, měkký salám, majonézu a masox. V polovině nálevu, zcezeném ze sterilované zeleniny nebo salátu a doplněném vodou na 3 dl, povaříme kostku masoxu, pak vsypeme želatinu a za míchání ji rozpustíme. Přilejeme zbylou tekutinu a vmícháme všechny ingredience. Směs necháme ve formě v lednici ztuhnout (asi 1,5 hodiny). Použít můžeme formu srnčího hřbetu nebo formu na domácí chléb, ale fantazii se meze nekladou, stejně jako v použití přísad do tlačenky. Želatinu na vaječnou tlačenku koupíte asi za 8 Kč v prodejnách Globus, Hypernova, Tesco, Delvita, Terno, Interspar, Penny a v dalších potravinářských obchodech.