U tohoto článku nebylo technicky možné zajistit fotografie a obrázky.
JABLEČNÉ “CRUMBLE”
Kategorie: Recepty | Autor: iva
Zjablek, nejběžnějšího ovoce našich zahrad, se dají připravit výborné teplé i studené dobroty, a to nejen oblíbený štrůdl. “Apple Crumble” pochází z britských ostrovů a je to vynikající, rychlý teplý moučník.
Na 4 porce: 750 g jablek,
4 lžíce vody, 50 g cukru (nejlépe hnědého); na žmolenku: 125 g hl. mouky, 75 g másla, 50 g ovesných vloček, 75 g hnědého cukru
Oloupaná, na osminky nakrájená jablka dáme asi ve 4cm vrstvě do ohnivzdorné mísy nebo do pekáčku, polijeme
vodou a posypeme cukrem. Připravíme žmolenku – prsty zpracujeme mouku s máslem, pak přidáme vločky, 50 g cukru a dobře promícháme. Navrstvíme na jablka a posypeme zbytkem cukru. Pečeme 45 – 50 minut (v elektrické troubě na 180 °C). Podáváme teplé, zdobíme šlehačkou, zmrzlinou nebo dílky jablíčka.