U tohoto článku nebylo technicky možné zajistit fotografie a obrázky.

JAPONSKÉ NOŽE

Kategorie: Vaříme | Autor: iva

Včem jsou jiné než ostatní nože, které máte asi doma? Na první pohled je patrná neobvyklá šíře jejich čepele. S tou se výborně krájí zelenina i maso na kousky nebo nudličky – ty od nože dobře odpadávají a neslepují se. Díky své robustnosti a větší hmotnosti čepele umožňuje nůž na zeleninu nejen její krájení, ale i sekání. S krátkým kuchařským nožem pro univerzální použití se při práci dobře manipuluje. Oba mají – stejně jako ostatní “klasické” nože z řady Fiskars Functional Form – ergonomicky dobře tvarovaná držadla s měkkým, neklouzavým povrchem, bránícím prstům sjet na ostří, a čepel z nerezové chromové oceli. Lze je brousit ostřičem Roll-Sharp, mohou se mýt v myčce.

Nože finské firmy FISKARS koupíte v řetězci OBI a v dobře zásobených obchodech s kuchyňskými potřebami.

JAPONSKÉ NOŽE