U tohoto článku nebylo technicky možné zajistit fotografie a obrázky.
Pochutnejte si s Hanou Heřmánkovou, televizní moderátorkou
Kategorie: Volný čas | Autor: vd
Známe ji z televizní obrazovky jako dlouholetou hlasatelku, později moderátorku. Pracovně ji teď nejvíc zaměstnává Divadlo Bez zábradlí, které vlastní se svým manželem, hercem Karlem Heřmánkem. Stará se tu o provoz, propagaci a řeší tisíc dalších drobností. Je stále usměvavým sluníčkem a hned tak ji něco nerozhází. Doma na ni čeká a spoléhá pět Heřmánků – manžel, tři synové (12, 11, 3) a pes. Početná převaha jí nevadí, navíc ráda vaří, což oceňuje celá rodina. “Prozradím vám recept na jídlo, které patří k mým oblíbeným, protože je rychle hotové. Chutná celé rodině a když přijde nečekaně návštěva, určitě se jí zavděčím.”
Zapečený pórek na francouzský způsob
Pórek nakrájím na špalíčky asi 10 cm dlouhé, obalím
je sýrem a šunkou, propíchnu párátkem, aby vše drželo pohromadě, a pak vložím do zapékací misky, zaliji šlehačkou (může být i zakysaná) a nechám v troubě zapéct asi
30 minut.
Varianta: Místo pórku se může použít i kořenová zelenina, žampiony, rajská jablíčka nebo brambory. Vše nakrájím na kousky, promíchám, osolím, zapeču. Je to lehké jídlo, může se podávat jako předkrm nebo menší oběd či večeře. Vhodnou přílohou je pečivo.
“Sladkou tečkou u nás často bývají ovocné poháry. Naši kluci je mají moc rádi a také se podílejí na jejich výrobě. Hlavně je baví strouhat čokoládu, kterou z poloviny snědí předem. Používám čerstvé ovoce, které právě je – banány, mandarinky, meruňky a jiné dary ze zahrady, přidám různé oříšky, šlehačku, strouhanou čokoládu a ozdobím snítkou zelené máty. Dobrou chuť vám přejí Heřmánci.”