U tohoto článku nebylo technicky možné zajistit fotografie a obrázky.
ZAHUŠŤOVÁNÍ BEZ JÍŠKY
Kategorie: Vaříme | Autor: iva
NOVINKY V KUCHYNI
Některé pokrmy, například špenát či čočku, je třeba před koncem vaření zahustit. Klasický způsob zahušťování pomocí jíšky je náročnější na přípravu a pokrmu také zbytečně dodává tuky. AVOKÁDO přišlo na trh s novinkou, kterou uvítají všichni, kdo rádi vaří rychle a zdravě. Jedná se o sypké zahušťovací směsi pro špenát, čočku a fazole (lze použít i na další luštěniny), které současně pokrmy dokonale ochutí – není už třeba přidávat žádné koření, vajíčka, smetanu ani nic jiného. Neobsahují žádný tuk! Před koncem vaření stačí ke špenátu nebo luštěninám přidat směs podle uvedeného dávkování, zamíchat a krátce povařit.
Sáček směsi o obsahu 150 g koupíte zhruba za 20 Kč.
Připravte si například:
Pikantní čočku po indicku (pro 4 osoby)
400 g předem namočené čočky uvařte se 2 bobkovými listy a špetkou mletého nového koření v 1,5 l vody. Ke konci vaření přidejte 2 nasekaná rajčata a 3 utřené stroužky česneku. Vmíchejte 4 lžíce směsi na zahuštění čočky a povařte. Dochuťte 3 lžičkami octa, podávejte s opečenou klobásou.
FOTO JOVAN DEZORT, AVOKÁDO A ARCHIV