U tohoto článku nebylo technicky možné zajistit fotografie a obrázky.
Pochutnejte si s Pavlem Horáčkem, operním pěvcem
Kategorie: Volný čas | Autor: Věnceslava Dezortová
Don Giovanni, Figaro, Mefistofeles, Rarach, Kecal, Chrudoš, to jsou některé z rolí, které má ve svém bohatém repertoáru Pavel Horáček, sólista opery Divadla J. K. Tyla v Plzni. Pravidelně zpívá i v Praze na Bertramce, ve Dvořákově muzeu a na různých koncertech po republice. Pavel bydlí v Praze a do Plzně jezdí s dalšími kolegy autem. “Naše oblíbené téma během cesty je vaření,” překvapivě říká svým krásným barytonem. “Pak doma zkouším probírané recepty. Vařit mě baví a potrpím si na dobrá a hlavně na přípravu jednoduchá jídla. Kdysi při návštěvě Ameriky jsem si v jedné mexické restauraci dal něco, co mi úžasně chutnalo. Odhadl jsem ingredience, vymyslel vlastní recept a teď tomu říkám Mexická placka. Mám s ní velké úspěchy. Prozradím vám návod a přeji dobrou chuť.”
Mexická placka
Z koupeného listového těsta vyválím dvě placky. Jednu dám do vymaštěného teflonového pekáčku (kulatý na pizzu). Na kousky nakrájím 3 kuřecí řízky, orestuji je a smíchám s pikantní omáčkou Uncle Beans (350 g), směs chvíli povařím. Pak ji nakladu do pekáčku na první placku, přikryji tou druhou, pomašluji vajíčkem a nechám dozlatova upéct v předehřáté troubě. Po vypnutí povrch zasypu strouhaným sýrem, jen aby se rozpustil. Omáčka Uncle Beans je vhodná proto, že obsahuje mrkev, bambusové výhonky, papriku, cibuli, celer, ananas, cukr, ocet, rajčatový protlak, sůl, bylinky a různé koření.