U tohoto článku nebylo technicky možné zajistit fotografie a obrázky.

Pochutnejte si s muzikantem Lacem Deczim

Kategorie: Volný čas | Autor: rb

Laco přišel do Prahy ze slovenských Čeklic, později přejmenovaných na Bernolákovo. Následkem jakéhosi nepopsatelného vnuknutí se učil od útlého dětství na trubku. Doživotně s ní srostl. Je však osobností vícerozměrnou. Dokáže malovat, fotit, vymýšlet různé happeningy. Se svou skupinou Jazz Celula hrával hlavně v Redutě a Malostranské besedě, teď sklízí obdiv a uznání za velkou louží, kam se vydal se svou první ženou a ročním synkem Pištou v roce 1985. S formací Celula New York se dnes dvakrát ročně vrací domů na stále navštěvovanější koncertní turné. Při jednom z nich se smluvil s Jiřím Šebánkem, který stál také u zrodu Divadla Járy Cimrmana, že napíšou knížku. Je na světě, jmenuje se Laco Deczi Na plný plyn (nakladatelství Lidové noviny) a je stejně krásně bezprostřední, jako je on sám. Tvrdí, že jeho koníčkem je houbařina (nejvíc mu prý chutnají lysohlávky, po nichž troubí jako blázen). Nepohrdne však ani žampiony, které se v Americe jedí i syrové.

Muschroom Tidbits

(žampionové chuťovky)

1 malá konzerva tuňáka ve vlastní šťávě, 3 lžíce majonézy, 3 lžíce najemno sekané řeřichy nebo jiných bylinek, 1 lžíce sezamu, 1 lžíce sójové omáčky, 1/4 lžičky mletého zázvoru, sůl, 24 kloboučků žampionů, 1 vařený žloutek na ozdobu

Tuňáka scedíme, vymačkáme a v misce smícháme s majonézou, nasekanými bylinkami, sezamem, sójovou omáčkou, zázvorem a solí. Směsí naplníme syrové kloboučky žampionů, ozdobíme drobečky vařeného žloutku a před podáváním dáme vychladit.

Pochutnejte si s muzikantem Lacem Deczim