U tohoto článku nebylo technicky možné zajistit fotografie a obrázky.
RECEPTY PRO VÁS
Kategorie: Speciál | Autor:
Marinované špízy z vepřové panenky
Vepřové maso nakrájené na malé kousky připravíme na jehlu – panenku prokládáme čerstvou paprikou, kolečky cibule, točeného salámu nebo anglické slaniny a kousky sýra. Z balzamikového oleje, česneku a grilovacího koření připravíme marinádu, do které nejméně na půl hodiny vložíme předem připravené špízy. Poté špízy z marinády vyjmeme a naklademe na rozpálený rošt. Grilujeme asi 4 minuty po každé straně a během grilování je potíráme zbylou marinádou. Hotovou pochoutku ihned podáváme.
Pikantní grilované vepřové steaky
Na marinádu si připravíme olivový olej, pikantní grilovací směs, čerstvou petrželku a nadrobno nakrájené pálivé feferonky. Všechno dobře promícháme. Do marinády naložíme maso – nejméně na 25 minut, lepší je nechat naložené v chladničce přes noc. Pak maso vyjmeme a položíme na rozpálený rošt. Grilujeme asi 3 minuty po každé straně. Hotové steaky upravíme na talíř a ozdobíme zeleninou.