U tohoto článku nebylo technicky možné zajistit fotografie a obrázky.
Pochutnejte si
Kategorie: Vaříme | Autor: rb
se Sabinou Laurinovou
herečkou a zpěvačkou
I když to na její štíhlé postavičce, kterou si dovedla udržet i v těhotenství, není rozhodně patrné, přiznává, že strašně ráda jí. Dokonce prý má období, kdy ji láká hlavně sladké, jindy dává přednost slaným nebo více kořeněným jídlům. Dnes má doma jeden malý krček navíc a myslí hlavně na to, aby dvouměsíční Valentýnka dobře prospívala. A protože nastal čas jahod, které má moc ráda, zalitovala, že dcerka ještě nemůže ochutnat její nejoblíbenější pochoutku.
Jahodový dort z piškotů
2 pytlíky dětských piškotů, 2 – 3 kelímky kysané smetany, 1 kg čerstvých jahod, 2 hrsti moučkového cukru
Na plochý tác nebo talíř položíme alobal tak, aby okraje alespoň 2 cm přečnívaly. Ty zahrneme okolo dortové formy bez dna. Na alobal pak naklademe těsně vedle sebe první vrstvu piškotů. Na ně nasypeme polovinu omytých jahod (můžeme je rozpůlit), rozestřeme první hrst cukru a zalijeme polovinou kysané smetany. Na ni narovnáme druhou vrstvu piškotů a pokryjeme opět jahodami, cukrem a smetanou. Poslední vrstvou jsou piškoty. Na ně položíme alobal, talíř nebo poklici, které ještě zatížíme. Dáme na noc do chladničky. Druhý den odstraníme dortovou formu a dort krájíme.