U tohoto článku nebylo technicky možné zajistit fotografie a obrázky.
Pečená jablka se šlehačkou
Kategorie: Zahrada | Autor: rum
MLSÁME
8 jablek, 40 g pískového cukru, 20 g másla, citronová šťáva, jahodový nebo meruňkový džem, lžíce rozinek, 2 lžíce mandlí, 1,5 dl smetany ke šlehání, 1/2 balíčku ztužovače
Spaříme rozinky a mandle necháme přejít varem, vyloupáme a drobně nakrájíme. Z oloupaných jablek vykrojíme jádřince a vložíme je na rozehřáté máslo do pekáčku. Naplníme je džemem smíchaným s rozinkami a krájenými mandlemi a pokapeme je citronovou šťávou smíchanou se dvěma lžícemi vody a posypeme pískovým cukrem. V mírně vyhřáté troubě je upečeme téměř do měkka. Nějaké můžeme smlsnout ještě trochu teplé, další dáme zchladnout, urovnáme na mísu a ozdobíme šlehačkou zpevněnou ztužovačem.