U tohoto článku nebylo technicky možné zajistit fotografie a obrázky.

MLSÁME

Kategorie: Zahrada | Autor: rum

Jablečné čatní s cibulí: 1 kg jablek, 250 g cibule, 2 stroužky česneku, 200 g práškového cukru, 1/2 lžičky hořčičného semínka, 4 lžíce rozinek a 1/2 šálku octa. Oloupaná a pokrájená jablka krátce povaříme ve vodě s cukrem a octem. Pak přidáme ostatní přísady a necháme probublávat na mírném ohni ještě asi půl hodiny.

Jablečné čatní s rozinkami: 250 g nezralých nebo kyselých jablek, 80 g rozinek, 1 malá cibule, 1 lžíce kečupu, 20 g práškového cukru, 1/4 lžičky mletého zázvoru, 1/4 lžičky drceného hřebíčku, 1/2 lžičky chilli nebo pálivé papriky, šťáva ze 2 citronů a sůl. Jablka zpracujeme jako v předchozím případě. Cibulku oloupeme, nasekáme a spolu s ostatními ingrediencemi vložíme do kastrolu a pomalu dusíme až do pastovité konzistence.

Čatní, uvařená podle předchozích receptů, necháme zchladnout a plníme do malých sklenek, nebo přímo podáváme k vařeným masům, rybám, k různým úpravám kuřete, zejména orientálním. Pikantnosti dodá i masu sójovému.

MLSÁME