U tohoto článku nebylo technicky možné zajistit fotografie a obrázky.

Drobečky

Kategorie: Víkend | Autor: MAN

* Některá zelenina, jako například kapusta, zelí, květák nebo brokolice, v sobě může skrývat různé nečistoty, včetně drobného hmyzu. Bezpečně se ho zbavíme tím, že zeleninu rozkrájíme na menší části, které na chvíli ponoříme do studené osolené vody. Broučci okamžitě vyplavou na povrch.

* Na minutky nebo do pikantních omáček se mnohdy doporučuje přidat víno. Co ale dělat, když zrovna žádné po ruce nemáme, nebo nechceme kvůli tomu malému množství otevírat novou láhev? Víno můžeme nahradit normálním octem, v němž rozpustíme trochu cukru.

* Při pečení vepřového masa dosáhneme menší úbytek jeho hmoty tím, že jej předem ovaříme a teprve potom upečeme dozlatova. Získaný vývar použijeme na podlévání nebo na polévku. Stejným způsobem postupujeme, pečeme-li maso ze starších zvířat.

* Když potřebujeme získat více porcí řízků (třeba pro nečekanou návštěvu), obalujeme je místo klasického trojobalu v bramborákovém těstíčku. Můžeme si ho připravit sami, ale použít lze i těsto na bramborák v prášku.

* Tolik žádanou zlatavou a křupavou kůrčičku získáme u pečené drůbeže tím, že kůži před pečením potřeme máslem nebo smetanou a posypeme hladkou moukou. Naše babičky toho zase docílily tím, že na konci pečení vyndali pekáč z trouby, maso pokropily studenou vodou a ještě ho daly do trouby dopéct. My si to pro lepší chuť můžeme vylepšit tím, že smícháme vodu s grilovacím kořením.

Drobečky