U tohoto článku nebylo technicky možné zajistit fotografie a obrázky.
Dieta
Kategorie: Z kuchyně | Autor: MP
Když vybírám recepty pro tuto rubriku, vždycky mě to svádí ke stejným úvodním slovům: Je to prevít, ta slinivka, žlučník, žaludek, ledviny. Opravdu je to svízel, když některý z našich tělesných orgánů vypoví službu a my se s tím musíme každodenně vypořádávat. Kdyby to aspoň všechno vyřešily léky! Jenže to ony ne! K nim si navíc musíme hlídat i to, co máme na talíři. Dneska jsme se zaměřili na ty, kteří mají v krvi víc cholesterolu, než je záhodno. Aby si jeho neblahou hladinu snížili, musejí změnit i svou kuchyni. Například spotřeba masa by neměla na jídelníčku překročit 1/4 kg masa týdně, vyloučit by se měly všechny vnitřnosti a také vaječné žloutky. Z vajíček by se tedy měly používat jen bílky. Nicméně žádný z těchto zákazů dnes nemusíme hlídat, protože tentokrát si připravíme pro dietáře i nedietáře Jihoamerické kuřátko . Naporcované kuře potřeme česnekem rozetřeným se solí, okořeníme paprikou a zprudka po obou stranách nasucho opečeme. Potom je nepatrně podlijeme vývarem a zvolna dopékáme. Během pečení podléváme šťávou z pomerančů a citronu. Podléváme vývarem jen tak, aby se kuře nepřipalovalo. Věřte, že z trouby vytáhnete lahůdku.