Jídlo déle čerstvé
Mít mrazák na chatě nebo chalupě je báječná věc. Můžete si zamrazit všemožné dobroty, třeba letní ovocné přebytky, nebo si usnadnit vaření, protože v mrazáku máme schované jídlo z minulého týdne. Jak ale jídlo zamrazit co nejšetrněji, aby se na něm mráz co nejméně podepsal?
Jedním z chytrých řešení jsou vakuové svářečky. Odsají z igelitového pytlíku, ve kterém potraviny skladujeme, veškerý vzduch a současně igelit bezpečné zataví. Mráz pak nemá šanci jídlo spálit či jinak poškodit. Vakuové balení je navíc možné využít i pro potraviny, které není potřeba zmrazit, ale chcete, aby vydržely déle čerstvé ve spíži nebo ledničce.
Pro delší uskladnění
Dobrým tipem je výkonná vakuová svářečka Bionaire FoodSaver V2240, určená k ošetření jídla, určeného k dlouhodobému uskladnění potravin v mrazácích a chladničkách. Používá odolné profesionální drážkované fólie, které mohou být mraženy i vařeny a lze je bezpečně použít i v mikrovlnné troubě. Drážkování na fólii pomáhá vytvořit vzduchotěsný spoj, který má větší trvanlivost než zopy na standardních sáčcích. Tyto sáčky je možné použít opakovaně. Svářečku Rinaire FoodSaver V2240 zakoupíte za 3709 Kč.
Od stejného výrobce je ruční akumulátorová vakuová svářečka Bionaire FoodSaver FSFRSH0050 (1089 Kč). V tomto případě sáček jednoduše uzavřete přejetím prstu po zipovém uzávěru a přes zabudovaný ventilek snadno vysajete ze sáčku vzduch. I tyto sáčky lze použít opakovaně. Více informací na www.mall.cz
TEXT: REDAKCE
FOTO: ARCHIV FIREM