Kuchyňské náčiní pro strouhání a tření česneku

talířek na strouhání česneku nebo zázvoru

Talířek lze využít také ke strouhání zázvoru (foto: Fler, Kaprálová Milena)

Česnek neodmyslitelně patří k mnoha pokrmům české i zahraniční kuchyně. Pokud chceme z každého stroužku získat co nejvíc chuti bez zdlouhavého krájení a tření, bude se hodit praktický lis na česnek nebo speciální struhadlo.

Jak utřít česnek?

Oloupeme stroužek česneku a nakrájíme jej na menší kousky. Tyto kousíčky pak plochou nože roztíráme o podložku tak dlouho, dokud z česneku nevznikne jemná kašička. Přidáme-li špetku soli, česnek půjde rozetřít snáze a rychleji.

Text: Veronika Cerhová
Foto: se svolením firem Westwing, Bonami, Keramika Vanya, Fler/Martin Sršeň, Mybesthome

Kuchyňské náčiní pro strouhání a tření česneku