Proč jsou okna a dveře ze dřeva tak oblíbené?

Rubrika: Dveře, Market

Spousta lidí si dnes kupuje okna, potažmo dveře z umělých materiálů, jako jsou například PVC či hliník. Tyto suroviny mají samozřejmě i své silné stránky, nicméně i dřevo je stále dost v kursu. Existuje pro to celá řada dobrých důvodů.

Dřevo je líbivé a výborně izoluje

Dřevo má na rozdíl od konkurence jednu podstatnou výhodu – vizuální kvality. Dřevěná okna i dveře tedy obvykle dokáží zákazníky upoutat více než produkty z jiných materiálů.

Dřevo je také zajímavé i svými skvělými izolačními vlastnostmi, což je pro okna a dveře dosti podstatná vlastnost. Kdo tedy přemýšlí o výměně oken, potažmo dveří, měl by sáhnout právě po dřevu.

Výbornou volbou jsou například dřevěná eurookna značky Barvínek. Ta se dají objednat rovnou ve třech různých variantách. Konkrétně jsou na výběr okna IV68, IV78 a IV88.

Všechny tři typy dřevěných eurooken jsou sestaveny ze špičkových komponentů a mají mimo jiné dvojité těsnění i celoobvodové kování. Okna IV68 jsou v nabídce nejlevnější a dají se do nich nainstalovat pouze dvojskla. Okna IV78 a IV88 jsou již určena pro montáž trojskel a obě patří mezi špičku v oboru.

Mezi oběma vyššími verzemi nejsou z hlediska použitých komponentů prakticky žádné rozdíly, avšak je tu jedna odchylka. Okna IV78 mají šířku rámu a křídel oproti typu IV88 sníženou o 10 mm a jsou použitelná jak pro instalaci dvojskel, tak i trojskel. Izolační trojsklo je ovšem takřka vždy lepším řešením, jelikož má nižší součinitel tepelného prostupu. Jednoduše řečeno – lépe izolují.

Vchodové dveře

I dveře ze dřeva stojí za to. Nemají totiž pouze výborné tepelné a zvukové izolační vlastnosti, ale zároveň znamenají těžkou překážku i pro většinu potenciální zlodějů. Disponují totiž třetí bezpečnostní třídou a jsou vhodné jak do bytovek, tak i do rodinných domků.

Dřevěné dveře Barvínek se vyrábějí z masivních dřevin typu smrk, dub či modřín, takže ledacos vydrží. Výplň může tvořit buďto sklo, nebo PUR izolační deska.

Bližší informace o výše zmíněných produktech lze najít na webu www.barvinek.cz, kde je možné si nechat udělat zdarma i cenovou nabídku.

Jelikož společnost Eurookna a dveře Miloš Barvínek existuje již od roku 1997, má za sebou ohromné množství spokojených zákazníků. Důvodem není pouze příjemná cena, ale hlavně vysoká kvalita produktů.

 

 

 

Komerční prezentace

Proč jsou okna a dveře ze dřeva tak oblíbené?