Proměny dýní
Podzim je časem sklizně dýní, ale ty nemusí skončit jen na talíři. Malé i veliké, čistě oranžové nebo různě žíhané se hodí k nejrůznějšímu aranžování a tvoření.
Text: Iva Tvrzová
Foto: Shutterstock
I jediná smrková, borová či jedlová větvička disponuje onou nenahraditelnou ingrediencí, která přičaruje do našich příbytků kouzlo Vánoc.
K pečivu, které je typické pro Vánoce, patří perníčky a k tradičním dekoracím zase betlémy.
Hlavním symbolem Vánoc je betlémská hvězda.
Inspirujme se při jejich výrobě přírodou, kde se na slunci nádherně třpytí rampouchy a kde pohádkově vypadají rostliny, když je pokryje jinovatka.
Odlévání figurek, mincí a drobných reliéfů, ale i výroba šperků nebo náhrad rybářských olůvek, to vše se dá dělat s cínem.
Přelom roku je příležitostí k setkání s rodinou či přáteli a často se odehrává právě u dobrého jídla.