Vyzkoušejte beránka na grilu
Blíží se konec období půstu a s ním přichází Velikonoce. Beránek je jedním z tradičních velikonočních symbolů. Beránka znáte určitě v podobě dezertu. Zkuste si ho připravit jinak, například v podobě jehněčích kotlet na kontaktním grilu Catler GR 8050. Grilovat s ním můžete za každého počasí.
Smart kontaktní BBQ gril s teplotní sondou Catler GR 8050 disponuje konstrukcí, která umožňuje jeho využití jak ve formě kontaktního grilu, tak i ve formě otevřeného BBQ grilu. V případě, že letošní Velikonoce budou stejné jako ty předchozí, vyplatí se zůstat doma a připravit si maso, ryby, zeleninu nebo sendviče v pohodlí a teple domova. Proto, abyste měli pokrm správně propečený, je přístroj integrovanou teplotní sondou. Jeho desky jsou opatřeny speciální nepřilnavou povrchovou úpravou Quantanium TM, přičemž každá z nich má vlastní topné těleso. Spodní deska grilu se dá naklonit, a tak přebytečný tuk odtéká do speciální misky. Po skončení grilování pak můžete desky i misku umýt v myčce nádobí.
V případě, že by počasí bylo přívětivé, můžete gril umístit i na zahradu. Grilovat tak můžete na terase, v pergole či kousek od plotu souseda, který pak bude cítit vůni grilovaných jehněcích kotlet.
Grilované jehněčí kotlety na bylinkách:
Ingredience:
- Jehněčí kotlety
- Tymián
- Rozmarýn
- Česnek
- Olej
- Pepř
- Sůl
Postup:
Jehněčí kotlety nejprve posolte z obou stran. V misce si připravte marinádu složenou z nasekaných bylinek, pepře a oleje. Do této směsi vložte kotlety a nechte, alespoň přes noc, marinovat. Ideálně kotlety několikrát otočte, aby se marináda dostala všude. Druhý den vyjměte kotlety z marinády a odstraňte bylinky, ty by se totiž mohly při grilování připalovat. Kotletě stačí z každé strany vždy zhruba čtyři minuty. Jako přílohu zvolte šťouchané brambory s jarní cibulkou.
Doporučená cena Catler kontaktního grilu GR 8050 je 12 590Kč.
TEXT: REDAKCE
FOTO: CATLER